Saptamana Weltmeister la Einschenk

Saptamana Weltmeister la Einschenk

Productia de acordeoane a inceput in 1852, cand Adolph Herold a adus acordeonul de la Magdeburg. La vremea aceea, acordeonul era un instrument mult mai simplu, foarte asemanator cu orga de gura, si astfel era usor de reprodus. Anii care au urmat au vazut crearea unor marci cunoscute precum Barcarole, Contasina, Firotti, Horch si Royal Standard, precum si infiintarea productiei de acordeon ca ramura de varf a industriei in asa-numitul colt muzical al regiunii Vogtland. Numeroase inventii brevetate stau ca o marturie a creativitatii si imaginatiei inginerilor si producatorilor de acordeon din acea vreme.

In 1948, mai multe fabrici au fost fuzionate intr-o intreprindere detinuta la nivel national, VEB Klingenthaler Harmonikawerke, in timp ce alte fabrici din regiune s-au unit pentru a forma cooperative artizanale sau au cazut partial sub controlul statului. In cele din urma, in 1973, toate fabricile si atelierele ramase au fost incorporate in VEB Klingenthaler Harmonikawerke, creand o forta de munca fuzionata de peste 3500 de oameni.

Consolidarea productiei a avut si beneficiile sale. Peste 30 de ingineri si tehnicieni au lucrat pentru a eficientiza procesul de fabricare a instrumentelor si pentru a imbunatati calitatea si serviciul pentru clienti. In acel moment au aparut si o serie de inventii, inclusiv tastatura din plastic sustinuta pe doua axe si mecanismul din plastic si metal care poate fi indepartat complet cu doua suruburi.

In 1992, VEB Klingenthaler Harmonikawerke a fost transformata in Harmona Akkordeon GmbH, unde continua sa producā – exclusiv in Klingenthal – acordeoanele Weltmeister atat de populare in intreaga lume. Incepand cu 1 octombrie 2017, Harmona Akkordeon GmbH opereaza sub un nou nume: Weltmeister Akkordeon Manufaktur GmbH

La noi gasesti urmatoarele produse de la Weltmeister: acordeon 80/96/120 basi & husa

Share

Well done!
Well done!
Well done!