Saptamana Seydel la Einschenk

Saptamana Seydel la Einschenk

Titlul celui mai vechi producator de armonici, sau, cel putin, cel mai vechi producator existent, ii apartine de fapt lui Seydel, sau pentru a-i da titlul complet si corespunzator german, CA Seydel und Sönne, care are o vechime buna de zece ani fata de compatriotul sau. si principalul rival. In ciuda acestui fapt, ramane un brand familiar pentru putini din afara comunitatii imediate de muzicute. De fapt, chiar si cantatorii de muzicuta destul de pasionati nu cunosc uneori istoria lui Seydel, ceea ce ii poate determina sa favorizeze producatorul implicit, care este Hohner.


Familia Seydel au fost initial mineri din Saxonia. Cand aceasta activitate a incetat sa fie rentabil, fratii Johaan si Christian Seydel au inceput sa produca instrumente muzicale, ducand in cele din urma la aprobarea lor de catre curtea din Untersachsenberg ca producatori de muzicute.


Expansiunea a continuat odata cu incorporarea fiilor lui Christian in afacere, care, spre deosebire de multi mostenitori ai companiilor de productie din epoca revolutiei industriale, nu au jucat si nici nu au baut averile facute de parintii lor. De fapt, cu legaturile lor cu America de Nord, au crescut semnificativ vanzarile pentru companie, in masura in care pana la inceputul secolului al XX-lea muzicutele Seydel erau vandute in majoritatea tarilor dezvoltate.


Astazi, compania functioneaza ca o echipa mica, dinamica, cu accent pe calitatea pietei muzicutelor. Unul dintre atu-urile lor particulare este utilizarea de  otel inoxidabil in multe dintre produsele lor. Acestea tind sa dureze mai mult decat limbutele de alama mai frecvent utilizate si ofera harpelor lor un sunet si o senzatie distinctive.


La noi gasesti urmatoarele produse de la Seydel: muzicute si triola. Pentru mai multe detalii intra pe linkul de mai jos: instrumente-einschenk.ro 

Share

Well done!
Well done!
Well done!