Saptamana Pirastro la Einschenk

Saptamana Pirastro la Einschenk 

PIRASTRO de astazi a fost fondat in 1798 de Giorgio Pirazzi sub numele de „Giorgio Pirazzi and Sons”, producator de corzi din Italia, cu reprezentanti la Roma, Napoli si Padova. Pirazzi a fost fiul unui morar nascut in 1766 la Domodossola in Italia si a fost trimis la 14 ani la producatorii de corzi atat din Napoli, cat si din Roma, unde urma sa invete mestesugul fabricarii de corzi. Dupa terminarea uceniciei, Pirazzi s-a intors la casa lui de pe malul Lacului Maggiore. Aici a intalnit familii italiene care au avut noroc financiar mutandu-se la Frankfurt si acum se intorceau la vechile lor case pentru perioada de vacanta.

Aceste familii l-au invitat pe Pirazzi sa le viziteze la Frankfurt. Pirazzi le-a acceptat oferta si a facut chiar un pas mai departe, stabilindu-se in Germania. Viata nu a fost usoara pentru noii sositi in oras, deoarece breslele refuzau sa admita noi mesteri pentru a proteja mijloacele de trai existente ale celor din oras. Asemenea masuri i s-au potrivit unuia dintre printii regiunii - contele de Isenberg - care i-a incurajat pe italienii respinsi sa se stabileasca in propriul sau comitat bogat Offenbach, chiar la sud de Frankfurt. Giorgio Pirazzi a profitat de aceasta ocazie si, in cele din urma, a primit o invitatie de la un proprietar bogat din Offenbach sa intemeieze fabrica pe pamantul sau si, astfel, sa-si continue meseria

Afacerea a crescut incet si constant, iar in anii 1890 Gustav Pirazzi (nepotul fondatorului) l-a invitat pe prietenul sau, Theodor Strobel, sa i se alature ca partener de afaceri.
Partenerii au combinat primele patru litere ale numelui lor pentru a crea marca PIRA-STRO, care este si astazi atat de cunoscuta. Strobel a murit in 1922, iar fiul lui Gustav, Hermann, a preluat firma, conducand-o pana la moartea sa in 1976.

O crestere in vanzari a necesitat deschiderea unui al doilea loc de productie in Germania la inceputul anilor saptezeci. In urma acesteia, in 1992, Eva Pirazzi, fiica lui Hermann, si sotul ei, Volker Müller-Zierach, au preluat conducerea firmei.
Astazi, Eva si Volker lucreaza cu copiii lor adulti Annette si Henning, ambii care s-au alaturat companiei dupa finalizarea studiilor si experientelor lor de lucru in alte companii din Europa. Henning si Annette sunt acum a sasea generatie a familiei care conduce firma cu multa pasiune pentru produsele lor.

La noi gasesti urmatoarele produse se la pirastro: sacaz pentru vioara/viola si contrabas, solutii de intretinere vioara/viola si corzi pentru violoncel, vioara si viola.

Share

Well done!
Well done!
Well done!