Saptamana folk la Einschenk!

Saptamana folk la Einschenk!
.
Stiati ca muzica folclorica are origine Europeana? La inceput, muzica populara era sub forma unei balade. Balada spunea/spune o poveste despre diverse elemente, inclusiv religie, munca, politica si familie. 

In secolul al XVIII-lea muzica populara a inceput sa aiba o influenta asupra muzicii clasice (sau „muzica de arta”). Oamenii din clasele superioare au inceput sa fie interesati de muzica populara pentru ca erau constienti ca face parte dintr-o traditie. Compozitori precum Mozart si Schubert au scris dansuri populare pentru orchestre sau grupuri mici de instrumente.

Traditiile centrale ale muzicii populare sunt transmise oral sau auditiv, adica sunt invatate mai degraba prin auz decat prin citirea cuvintelor sau a muzicii, de obicei in retele sociale informale, mici, ale rudelor sau prietenilor, mai degraba decat in ​​institutii precum scoala sau biserica. In secolul al XX-lea, transmiterea prin inregistrari si mass-media a inceput sa inlocuiasca o mare parte a invatarii fata in fata. In comparatie cu muzica clasica, care aduce placere estetica, muzica populara, functioneaza ca divertisment. muzica populara este mai des asociata cu alte activitati, cum ar fi calendarul sau ritualurile ciclului de viata, munca, jocurile, inculturatie si religie populara; Muzica populara incurajeaza mai mult participarea decat “prezentarea”.

O alta forma de muzica folk in Statele Unite intre 1800 si 1850 a fost orientata catre copii. Aceste cantece folk aveau rime rapide si muzica rapida. Cantecele populare pentru copii explicau moralitatea, jocurile si erau o modalitate usoara de a invata. Unele dintre cele mai faimoase cantece folk pentru copii sunt inca populare astazi...de exemplu cantecul alfabetului 

Muzica folk face parte din patrimoniul national si, pentru o buna perioada de timp, a fost singura forma de manifestare si prima etapa a muzicii romanesti.
Desprinsa din aceasta, muzica etno este foarte iubita de oameni, indiferent de varsta. Specialistii o considera ca fiind o stilizare a imaginii folclorului romanesc, care a luat nastere intr-un mod destul de interesant. Se pare ca muzica autentica romaneasca avea tot mai putina priza la public, asa ca, prin 1990, ea incepea sa fie ascultata la petreceri sub forma unor remixuri foarte indragite, ce au dat nastere unui gen muzical nou, etno. 

Share

Well done!
Well done!
Well done!