Saptamana August Forster la Einschenk

Saptamana August Forster la Einschenk 

Nascut la 30 iulie 1829 la Oberseifersdorf. Dupa 3 ani de ucenicie a lucrat intr-un atelier in timpul revolutiei 1848/49 unde a reparat instrumente muzicale in timpul liber.

Acesta s-a dovedit a fi un factor decisiv in viata lui. August Förster s-a mutat la Löbau si a studiat principiile fundamentale ale productiei de pian cu domnul Hieke si Karl August Eule.

In 1854, August Förster a trecut examenul de producator de piane. Dupa ani de munca in diferite orase, s-a intors la casa lui din regiunea Oberlausitz plin de idei bune.


La 1 aprilie 1859, August Förster a infiintat un mic atelier la Löbau, unde a facut primul sau pian.

In 1862 a infiintat prima cladire a fabricii in suburbiile orasului, pe strada Jahn de astazi. Aceasta fabrica a fost dezvoltata intr-o fabrica moderna in ultimele decenii. August Förster a murit in 1897, iar fiul sau Cäsar Förster a preluat conducerea fabricii


In 1900, Cäsar Förster a fondat o fabrica in Georgswalde, in Boemia. In 1945, guvernul ceh a nationalizat fabrica din Boemia. Pana in anul 2000, piane cu numele AUGUST FÖRSTER au fost produse in fabrica Petroff din Cehia. Aceste piane nu pot fi comparate cu designul si calitatea pianelor originale si traditionale AUGUST FÖRSTER fabricate in Löbau.


Dupa moartea timpurie a lui Cäsar Förster in 1915, cei doi fii ai sai, ingeniosul producator de piane Gerhard Förster si omul de afaceri Manfred Förster au continuat compania fondata de bunicul lor. Asadar, constructiile revolutionare precum pianul cu coada quarterton si electrocordul au fost create la sfarsitul anilor douazeci…povestea completa va fi disponibila in newsletterul de saptamana aceasta.


Moartea lui Gerhard Förster in 1966 a adus primele schimbari in proprietate. Preluarea companiei de catre Wolfgang Förster, al carui tata Manfred murise in 1952, a adus multe probleme. Impozitele de succesiune enorm de mari puteau fi platite doar permitand guvernului sa cumpere actiuni in companie.


In timpul ultimului val de nationalizare guvernamentala din 1972, compania a fost transformata in VEB Flügel-und Pianobau Löbau, detinuta de stat. Inca sub conducerea lui Wolfgang Förster, compania a fost anexata sa faca parte din Uniunea Germana de Piano Leipzig. Chiar daca ideologia dominanta a vremii a incercat sa impinga numele Förster in plan secund, personajul si numele de marca Förster au fost sustinute datorita afacerii sale de export de succes.


Numele de familie a fost adaugat din nou in numele companiei in 1976 si a fost redenumit VEB Förster Pianos Löbau. 


In ciuda numeroaselor premii si medalii pentru diferite modele de pian cu coda prezentate la cele mai importante targuri internationale, a fost dificil pentru Förster, precum si pentru toate celelalte fabrici din economia socialista a Republicii Democrate Germane, sa isi asigure piesele necesare. Semnificatia de a fi o sursa de moneda straina a facut posibila achizitionarea de piese din tari non-socialiste si astfel Förster a putut folosi actiunile de pian Renner inca din 1987.


Dupa prabusirea guvernului Republicii Democrate Germane, Wolfgang Foerster a re-privatizat afacerea de familie.


Recesiunea economica generala de la inceputul anilor 1990 a dus la o restructurare a productiei si a personalului companiei. In anii urmatori s-au facut numeroase investitii pentru intretinerea si dezvoltarea unitatii de productie traditionale.


Din 1966 pana in 2008, Wolfgang Förster a condus compania inainte de a transmite mostenirea fiicei sale Annekatrin Förster.

Share

Well done!
Well done!
Well done!