Istoria muzicutelor

Muzicuță a fost inventata în China, în urmă cu câteva mii de ani. Acest instrument, numit " Sheng ", a fost confectionat la inceput din bambus, și a devenit un instrument important in muzica traditionala din Asia. Sheng a fost introdusa în Europa la sfârșitul secolului al 18-lea.
La începutul secolului al 19-lea, producatori de instrumente din europa au început să experimenteze aceste instrumente folosind ancii metalice, în loc de cele de lemn utilizate în Sheng. În 1820, un tânăr pe nume Christian Friedrich Buschmann a creat un instrument cu ancii metalice, pe care l-a numit "Aura ". În 1825, un alt tanar  european Richter a inventat un instrument care a devenit muzicuță moderna. 
Producția de masă de muzicuțe a început la Viena în 1829. În Trossingen, un sat din Germania, Christian Messner și vărul lui Christian Weiss,ceasornicari de meserie, au început să producă muzicuțe, în timpul lor liber. Câțiva ani mai târziu, un alt ceasornicar din Trossingen, pe nume Matthias Hohner, a vizitat  atelierul lui Messner și Weiss, și a învățat tehnica de construcție a muzicuței. Cati va ani mai tarziu a început propria afacere , ajungand in cele din urma cel mai mare producator de muzicute din lume. Matthias Hohner nu a fost aparent un producator de muzicuțe foarte bun, cu toate acestea el a fost un om de afaceri excelent. A cumparat afacerea concurenților săi, iar în 1862 a început să exporte muzicuțe în Statele Unite, care a devenit cea mai mare piata sa. Hohner continuat să isi  extindă afacerea, iar în 1900 el a predat afacerea celor 5 fii ai săi. In prima  jumătate a secolului 20, popularitatea de muzicuta continuă să crească. Muzicuta cromatica, care include  un buton ce permite schimbarea notelelor, a fost dezvoltata de Hohner. În anii 1930, Larry Adler a devenit cel mai cunoscut muzicist, și a rămas așa până la moartea sa în 2001.

Printre mesterii si afaceristii de succes se afla si Seydel care are o traditie de 173 de ani. La acest moment in timp ei au cea mai veche firma functionala de muzicute din lume fapt ce ne face mandrii ca suntem singurii importatori pe piata romaneasca. Daca vrei sa aflii mai multe detalii contacteaza-ne pe emailfacebookinstagram sau telefon :D

Share

Well done!
Well done!
Well done!