Contrabass

Contrabasul este cel mai mare membru al familiei de coarde. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de bas vertical, viola taur, violon bas, vioara bas sau doar bas. Este cel mai mare membru al instrumentelor cu coarda. În orchestra noastră modernă este obișnuit să vedem opt contrabasii cu coarde. Cântă cele mai mici note ale oricărui instrument din familia corzilor și o octavă mai mică decât violoncelul.


Scurta Istorie 

Contrabasul original a apărut la începutul anilor 1500 împreună cu restul familiei de corzi. Designul său s-a schimbat foarte mult în următoarele trei sau patru secole. În secolul al XVIII-lea au experimentat numărul de corzi. Au încercat trei corzi ... nu, prea puține. Apoi cinci corzi ... nu, prea multe. Apoi patru corzi ... perfect! În același timp, constructorii de instrumente s-au bucurat  să construiască contrabasuri cu corzi de dimensiuni superioare. Au cerut doi oameni să cante la acest instrument; unul pentru a atinge notele și altul pentru a ține arcul. Câteva dintre aceste contrabasuri cu corzi supra-dimensionate încă pot fi vazute în muzee.


Cum se canta la contrabas

Deoarece contrabasul este mult prea mare pentru a fi pus sub bărbie, instrumentul stă pe podea, susținut de un vârf. Contrabasistul are de ales să stea pe scaun sau să stea în picioare atunci când cântă. Mâna stângă a solistului este responsabilă pentru cantarea notelor, în timp ce mâna dreaptă ciupeste corzile. Deoarece contrabasul cu corzi este mai mare decât celelalte instrumente din familia corzilor, pozițiile degetelor din stânga sunt mai depărtate. Basistilor începători le place adesea să bandeze tastatura pentru a le aminti de plasarea degetelor din stânga.

Cum este produs

Contrabasul este realizat din diverse lemnuri care sunt alese pentru a spori performanța instrumentului. Blatul este realizat din molid cu arțar pentru spate și laterale. Gâtul este din arțar și abanos; aceste lemne sunt preferat pentru tastatură datorită durității și frumuseții sale. Componentele sunt sculptate și modelate cu grijă și apoi lipite împreună cu un adeziv special. După ce corpul contrabasului este asamblat și lăcuit, se adaugă cele patru corzi, punte, coada, vârful capului și diverse piese mai mici.


Pentru mai multe detalii contacteaza-ne pe adressa de email: instrumente@einschenk.ro , Facebook: Instrumente musical Einschenk sau instagram: @instrumente_einschenk 

Share

Well done!
Well done!
Well done!